sábado, 13 de febrero de 2010

Una imatge val igual que mil paraules


Ni més ni menys. Sino, visiteu l'exposició que hi ha a les Cotxeres del Palau Robert fins al proper 28 de Febrer, 'Els ulls i la paraula', en la que trenta-un fotògrafs de gran sensibilitat social i humana exposen 81 imatges, acompanyades totes elles de textos signats per artistes de tots els àmbits (Lluís Llach, Dario Fo, Juan Echenove, Almodòvar, Antoni Tàpies...), polítics, com Montilla o Santiago Carrillo, escriptors, com Maruja Torres o Saramago, pensadors, com Arcadi Oliveres, futbolistes, com Laporta o Etoo... Una iniciativa conjunta del Palau Robert i de l’associació Gramenet Imatge Solidària, la missió de la qual radica en emprar la fotografia com a mitjà de reflexió i sensibilització sobre les injustícies del món i com a font de finançament per projectes solidaris a l'Àfrica i a Amèrica Llatina. 'Més del mateix', pensaran molts. Potser si hi hagués justícia poètica no caldrien més iniciatives com aquesta. I tu? Encara creus en un món millor? Quina seria la teva frase, la teva reivindicació? La meva: 'El món té dits, dits que pregunten, fan carícies, ens assenyalen'.

by Carmen

Publicat a http://eldema.cat/

1 comentario:

Anónimo dijo...

Les imatges són molt útils per a començar a parlar. Són grans iniciadores de discursos i pensaments i, com a tal promouen la paraula.

Però sense mil paraules no hi ha evocació que ens dugui a obtenir imatges. Som animals verbals que posem nom a tot allò que veiem. És estrany que la intel·ligència sigui no verbal i, de fet, hi ha qui diu que no hi ha intel·ligència genuinament humana sense verb.