sábado, 29 de diciembre de 2007

Un horitzó molt llunyà

Hi ha viatges que ens fan mutar per dins, viatges que ens canvien la vida sencera i viatges que ens canvien un tros d'ànima i un bocí de vida. Reset i tornar a començar. El drama de "14 kilómetros", dirigit per Gerardo Olivares, estaria més a prop del nou documental que no pas de la ficció melodramàtica, desgraciadament. Es tracta d'una odissea pel desert en que tres personatges es troben a la recerca d'una terra promesa, Europa. Per arribar-hi, han d'atravessar Mali, Níger, Argelia, el Marroc i Gibraltar, així com obstacles i penúries sense cap mena de sentit. Un quadre hiperrealista d'un paisatge desolador, on el sol no sortiria si no fos pel caliu de l'altre i l'esperança per una vida millor. Per acabar, un interrogant: la fam, hauria de topar-se amb tantes fronteres?



by Carmen.





Publicat a http://eldema.cat

3 comentarios:

Sergio dijo...

Este documental no refleja nada más allá de una triste realidad. Sirve para hacernos abrir los ojos y ver nuestra fortuna aunque sea tan sólo por unos instantes.

¡Un abrazo Carmen! Feliz entrada de año nuevo

Anónimo dijo...

es un mundo que no vemos mucho, como una ventana a otra realidad que aparece por la tele de vez en cuando. pero resulta que hay más gente que vive así que la que vive como nosotros.

zuzu, he visto Candilejas, por fin, que peli tan increible! señora, pues yo ya estoy en barcelona, acabo de llegar. espero verte pronto!!!

LoveSick dijo...

M'han dit que aquesta peli és molt semblant a una altra que és diu "Querida Bamako", crec, però que la de Bamako és encara millor perquè contrasta la ficció amb declaracions reals, de totes maneres haurem de vuere ambdues.